Pelletkachels bij Stolk stopt per 11 juli 2020 de activiteiten.

Wij willen via deze weg alle klanten bedanken voor het aan ons gegeven vertrouwen de afgelopen jaren. We kijken terug op een geslaagde periode met veel leuke relaties.

Erik van Lent, onze servicemonteur, is verder gegaan als ZZP-er onder de naam Van Lent Onderhoud en Montage. Erik van Lent zal de garantiegevallen afhandelen en u kunt hem bellen voor het maken van een afspraak voor een onderhoudsbeurt. De website is www.vanlentonderhoudenmontage.nl. Erik is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-51527341.

Rob van Veldhoven, bij Ecofire, heeft de showroomactiviteiten overgenomen. Naast ons assortiment levert bij Ecofire ook de eigen Ecofire Pelletkachel. Dit is een kwalitatief goede kachel voor een relatief lage prijs. Rob is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-50280421. 

Op dit moment hebben we hoge kortingen op de showroommodellen. Als u langs wilt komen kunt u vooraf contact opnemen met Rob van Veldhoven. We zijn u graag van dienst!

Met vriendelijke groet,

Pieter Stolk

Home ›› Informatie ›› Het Duurzame Verhaal

Het duurzame verhaal

Ook als u een duurzame levensstijl belangrijk vindt, is een pelletkachel de juiste keuze. Door het stoken met pellets ervaart u niet alleen heerlijke warmte, sfeer en gemak, maar draagt u ook bij aan beter milieu. Tenminste, als uw kachel juist is geïnstalleerd, het onderhoud goed wordt uitgevoerd en u gebruikmaakt van zuivere houtpellets. Met een kachel van ons en met de pellets die wij leveren, bent u verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid.

Milieuvriendelijk

Het stoken met goede houtpellets is CO2-neutraal. Bomen nemen tijdens hun leven CO2 op, waarna er bij verbranding van het hout weer evenveel CO2 vrijkomt als is opgenomen. Er wordt dus niet meer CO2 ontwikkeld dan werd opgenomen. Als fossiele brandstoffen, zoals stookolie en aardgas, worden verbrand, voegen zij wel extra CO2 toe aan de atmosfeer.

Vergeleken met de traditionele houtkachel is de pelletkachel milieuvriendelijker, omdat de pellets veel efficiënter verbrand worden dan houtblokken. Afhankelijk van de kwaliteit van de pellets en de kachel loopt het rendement op tot meer dan 90%. Dat betekent dat meer dan 90% van de energie nuttig wordt gebruikt. Traditionele houtkachels hebben een veel lager rendement.

Als de pelletkachel juist geïnstalleerd is en het onderhoud correct wordt uitgevoerd, dan is de rook die vervolgens uit de schoorsteen komt vrijwel onzichtbaar. Hiermee zijn pelletkachels ook schoner en milieuvriendelijker dan houtkachels.

Toekomstbestendig

Hout is een vaste brandstof die steeds opnieuw geplant en geoogst kan worden. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, zoals stookolie en aardgas. De toekomst is verzekerd van hout. Pellets vormen een van dé energiebronnen van de toekomst!

Duurzaam en dichtbij

In de landen rondom Nederland is er voldoende (afval)hout beschikbaar, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, om in de behoefte aan houtpellets te voorzien.  Koopt u deze houtpellets, dan vindt de pelletproductie dus dicht bij u als gebruiker plaats, zeker in vergelijking met gas en olie.

Zuiverheid

De grondstof van goede pellets is zuiver (afval)hout. Bij het persen van het hout wordt geen lijm of ander chemisch bindmiddel gebruikt. Kwaliteitscontroles vinden regelmatig plaats. Wij verkopen EN+A1-houtpellets, waarmee we u verzekeren van goed materiaal voor uw pelletkachel.

Scroll naar boven