Home ›› Pelletkachel Installateur

Pelletkachel installateur - Waarom heeft u deze nodig?

Pelletkachels zijn anno 2020 steeds hipper en tijdlozer. Een pelletkachel installateur heeft u hierbij vanwege de veiligheid absoluut nodig. Bent u op zoek naar een moderne of klassieke pelletkachel? Wilt u een ingebouwde of vrijstaande? Bij Pelletkachels bij Stolk vindt u modellen in alle soorten en maten. Een van onze erkende installateurs helpt u dan eenvoudig bij de installatie van uw gekozen pelletkachel. Hier leest u onder andere wat een pelletkachel precies is, waarom u een pelletkachel installateur nodig heeft, hoe de installatie in zijn werk gaat en hoe u een pelletkachel installateur van Pelletkachels Bij Stolk inschakelt.

Verschil pelletkachel en houtkachel

Voordat we de noodzaak van een pelletkachel installateur uitleggen, is het goed om te weten wat het verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel precies is.

Een pelletkachel is een duurzame variant van aardgas of een houtkachel. Zaagsel van duurzame bosbouw vermengt men met water en perst dit met hoge druk door een matrijs. Hierdoor ontstaan er een soort houtkorrels. In een pelletkachel worden deze houtkorrels - ook wel houtpellets genoemd - verbrand. Dit is dus een verschil met een gewone houtkachel, waarin houtblokken worden verbrand.

Bij zowel een pelletkachel als houtkachel ziet u door het glas vlammen branden. Echter is de werking van een pelletkachel totaal anders dan die van een houtkachel. Een pelletkachel werkt namelijk met moderne technieken en volledig op stroom. Zo regelt u eenvoudig de gewenste temperatuur in huis. Bovendien bespaart u met een pelletkachel 40 tot 60% op uw gasrekening.

Waarom heeft u een pelletkachel installateur nodig?

Heeft u een pelletkachel aangeschaft? Dan is het vanwege garantie- en veiligheidsbepalingen noodzakelijk dat u deze door een pelletkachel installateur laat installeren. Dit vergt namelijk specialistische vakkennis. Ook de merken waar wij dealer van zijn stellen deze eisen voor een goede installatie. Als u een pelletkachel bij Pelletkachels bij Stolk heeft gekocht, dan kunt u een pelletkachel installateur bij ons inhuren. bij Stolk is premium partner van kachels.nl en heeft hierdoor erkende installateurs in dienst. Deze zijn aangesloten bij de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Onze pelletkachel installateurs voorzien u van goede adviezen en staan voor een vakkundige, veilige en specialistische installatie. Zo bent u ervan verzekerd dat u uw pelletkachel veilig en comfortabel kunt gebruiken.

Pelletkachel installateur Bij Stolk

neem contact op

Pelletkachel installateur - Waar houdt hij rekening mee?

Onze pelletkachel installateurs zijn specialisten en gaan zorgvuldig te werk. Hij moet met een aantal punten scherp rekening houden. Deze hebben wij voor u op een rij gezet. De installateur:

 • Stelt de pelletkachel in op de grootte van de ruimte, aanvoer van de schone lucht, afvoerpijp en het soort pellets.
 • Stemt de capaciteit van de pelletkachel af op het door u gewenste gebruik.
 • Zorgt dat de pijp van het rookkanaal voorbij de nok van het dak komt. Dit is een van de eisen van de fabrikanten.
 • Zorgt ervoor dat het rookkanaal voldoende trek heeft. Als er veel bochten in zitten, dan kan er onvoldoende trek ontstaan.
 • Is alert op een brandveilige installatie. Dit is een van de wettelijke veiligheidseisen.
 • Kan de wettelijke regels toepassen en goed uitleggen.

Specifieke aandachtspunten bij de installatie van een pelletkachel

Ook houdt de& pelletkachel installateur& rekening met een aantal specifieke punten bij de installatie:

Aansluiting

 • De pelletkachel is aangesloten op een geaard stopcontact
 • Het rookgaskanaal is uitgevoerd met een T-stuk. Zo kan de afvoer gereinigd worden
 • De keerplaats is geplaatst

Als de pelletkachel is aangesloten op de gevel:

 • Eventuele horizontale versleping overschrijdt niet de 3 meter
 • De gebruikte gevelafvoer is brandveilig
 • Er is rekening gehouden met de verdunningsfactor
 • De gevelafvoer heeft geen contact met brandbare materialen
 • De rookgasafvoer is makkelijk schoon te maken

Als de pelletkachel is aangesloten op de schoorsteen:

 • De schoorsteen is rond en glad van binnen
 • De schoorsteen voldoet aan het bouwbesluit
 • De schoorsteen is vooraf geveegd

Als er een WTW installatie in de woning aanwezig is:

 • De externe luchttoevoer van de pelletkachel is aangesloten

Pelletkachel installateur van bij Stolk inschakelen

Laat u een pelletkachel installeren door Pelletkachels bij Stolk, dan bent u verzekerd van uitmuntend vakmanschap. Onze pelletkachel installateur neemt eerst de situatie bij u thuis op en brengt een gerichte offerte uit. Dan kijken wij in overleg met u wanneer de pelletkachel geïnstalleerd kan worden. Daarna zorgen wij voor een zorgvuldige oplevering. In uw bijzijn stellen wij de pelletkachel af, regelen wij deze in en natuurlijk gaan wij even proefstoken. Met hun grote kennis geven onze pelletkachel installateurs u duidelijke instructies over het onderhoud. Zo bent u verzekerd van een brandveilige pelletkachel die aan alle verzekeringsvoorwaarden voldoet!

Contact opnemen
Scroll naar boven